ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Μέσα από μια διαρκή ανάγκη για μάθηση και για προσωπική εξέλιξη, ξεκίνησα την αναζήτησή μου μέσω της ψυχοθεραπευτικής οδού στα τέλη της δεκαετίας του 1980, τόσο σε προσωπικό όσο και σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Ξεκινώντας με σπουδές στη Συνθετική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία, μελέτησα πολλές διαφορετικές ψυχαναλυτικές προσεγγίσεις. Μέσω αυτών, απέκτησα τη δυνατότητα να μπορώ ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας να αντιλαμβάνομαι σφαιρικά τις ανάγκες ενός ανθρώπου, βοηθώντας τον να βρει τη δική του αλήθεια, ώστε να φτάσει στην αυτοπραγμάτωση μέσα από τις οδούς που ταιριάζουν στη μοναδικότητά του. Επενδύοντας στη γνώση και στην αυτοβελτίωση, εξειδικεύτηκα σε μεταπτυχιακό επίπεδο στη ΣυνθετικήΑνθρωπιστική Συμβουλευτική (MA in Integrative Humanistic Counselling) στο Πανεπιστήμιο του Middlesex UK, καθώς και στην τεχνική του focusing στο Ελληνικό Κέντρο Focusing. Παράλληλα παρακολούθησα ποικίλες εκπαιδεύσεις, όπως διετές πρόγραμμα Mετεκπαίδευσης στη Συστημική Ψυχολογία, καθώς και σεμιναριακούς κύκλους μετεκπαίδευσης στη βιοσύνθεση και στην ύπνωση. 

Κατά την διάρκεια της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής μου πορείας, υπήρξαν και προσωπικές αναζητήσεις, κάποιες εκ των οποίων μου τράβηξαν ιδιαίτερα το ενδιαφέρον. Αυτές ήταν δυο εναλλακτικές θεραπείες: το reiki και το θεραπευτικό σύστημα Aura Soma που συνδέει τις ψυχικές διεργασίες αυτογνωσίας με τα χρώματα και το φως. Συχνά ό,τι αγαπήσουμε αποφασίζουμε και να το διδάξουμε. Έτσι προέκυψε και η ενασχόληση μου με τη διδασκαλία του reiki ως Reiki Master, καθώς και της Aura Soma και των 72 Αγγέλων της Καμπάλα ως πιστοποιημένη δασκάλα από την Aura Soma UK Academy (Asiact). Βάση αυτού, τo 2014 συμμετείχα ενεργά στην κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου στην Ελλάδα, σχετικό με τους 72 Αγγέλους της Καμπάλα. 

Η εποχή που διανύουμε είναι γεμάτη προκλήσεις και ο χρόνος αποτελεί μια καθοριστική παράμετρο. Ο χρόνος είναι τέχνη. Η τέχνη του να μπορείς να ζεις κάνοντας αυτό που αγαπάς. Να κατανοείς τη δική σου αλήθεια και να ζεις στο Τώρα. Ο δικός μου σκοπός μέσα από τις θεραπείες, είναι ο καθένας, μέσω της ελεύθερης βούλησής του, να κάνει αυτό το ταξίδι αυτογνωσίας.